10 najslađih razlika između prve i druge trudnoće

Home / Zanimljivosti / 10 najslađih razlika između prve i druge trudnoće

Osim što je drugi porođaj znatno jednostavniji jer se barem delimično možete pripremiti na ono što vas čeka i sama druga se bitno razlikuje od one prethodne po sledećim stvarima:

1. Kada trudovi započnu u razmaku od svakih 3 minuta, ozbiljno ćete početi da razmišljate o imenu za bebu. U prvoj trudnoći u to vreme  verovatno paničite.

2. Lažni trudovi će biti nešto što će omiljena čokolada ili topli čaj umiriti. Uzaludno trčanje u bolnicu za vreme lažnih trudova je iza vas.

3. Nećete ni pokušavati da probate svoje omiljene „ne-trudničke“ farmerice. Udobnost ćete sada ceniti mnogo više.

4. Ješćete omiljeni sir, iako ga doktori ne preporučuju. Prvih 9 meseci odricanja svojih slatkih užitaka je bilo dovoljno.

5. Manje pažnje ćete posvećivati ultrazvuku, pa nije čudno ni ako izgubite snimak sa istog. To ne znači da ovo dete manje željno iščekujete, već da znate da uživate u

važnijim trenucima.

6. Nećete mahnito čitati knjigu za knjigom. Iskustvo koje ste doživeli sa prvim detetom najbolji je način za usavršavanje u roditeljstvu.

7. Nećete morati da čekate da se neko pojavi na vratima kako bi vam pomogao da obujete čarape. Mlađe dete će to shvatiti kao zabavnu igru.

8. Strah od podizanja teških predmeta i nošenje kesa iz supermarketa nestaje jer je uz malo dete nemoguće ne podizati ništa.

9. Tona nove garderobe i lične stvarčice za dete u drugoj trudnoći će verovatno izostati ili će ih barem biti mnogo manje. Nakon što pola stvari za prvo dete još niste iskoristili, shvatićete da i slatke stvarčice mogu biti potpuno beskorisne.

10. Plan porođaja koji je u prvoj trudnoći zauzimao nekoliko stranica papira sada je mnogo jednostavniji. Neka manje boli nego prošli put i to je uglavnom to!

Izvor: Index.hr